You are not connected. Please login or register

Deset stvari koje ne treba reći muškarcu

Go down  Poruka [Stranica 1/1]

1 Deset stvari koje ne treba reći muškarcu on Sat May 23, 2009 10:33 am

Barbika_Minaa

avatar
Verni Forumas
Verni Forumas
Često se piše i priča o tome šta sve ne bi trebalo reći ženama - i mi smo pisali o tome. Postoje, međutim, i stvari za koje bi mnogi muškarci voleli da ih žene nikad ne izgovore, a mi ćemo navesti deset takvih.

1. "Izgledaš slatko u tome." Nemaju muškarci ništa protiv slatkog, ako se to odnosi na hranu. Reći će i za neko štene ili mače da su baš slatki. Međutim, malo koji muškarac će želeti da njega smatrate slatkim. Zgodnim, poželjnim, zaštitnikom, nekim na koga se možete osloniti, to svakako - a u tu sliku se ne uklapa da budu slatki. Muškarac kome kažete da izgleda slatko smesta će otići da se presvuče, ili će se barem potruditi da nikad više ne obuče to što je stavio na sebe tom prilikom.

2. "Moramo da razgovaramo." Na te reči kod velikog broja muškaraca zazvoni zvono za uzbunu. Ta rečenica njima često znači da ćete vi nešto da im zamerite, da ćete ih napadati, da ćete se svađati s njima, da će biti prisiljeni ili na svađu ili na izvinjavanje ili oboje... Ništa lepo. Mnogo koji muškarac će čim čuje tu rečenicu poželeti da smesta pobegne. Ako postoji nešto o čemu želite da razgovarate, razgovarajte o tome, najbolje onda kada ste oboje opušteni - i bez tog zastrašujućeg uvoda.

3. "To je samo igra." Ima muškaraca koji će se složiti s tim. Ali, mnogi neće, veoma su strastveni kad se radi o njihovom omiljenom sportu (ili o nekoliko omiljenih sportova), i rezultat neke utakmice može prilično uticati na njihovo raspoloženje te večeri, nekad i duže. Reći muškarcu da je fudbal samo igra je slično kao reći ženi: "To su samo cipele".

4. "Sve je u redu." Nijedan muškarac ne voli da čuje da je sve u redu onda kada izgledate nesrećno. Ako želite da na neko vreme budete ostavljene na miru, da vas ne dira, da se same saberete, recite mu to - mnogi muškarci tako reaguju kad nešto nije u redu i neće mu biti nimalo teško da razume. Ali, ako želite nešto drugo, vaš dragi bi zaista voleo da mu to i kažete - ne ume da vam čita misli, ma koliko vas voleo, a ako ga naterate da nagađa, verovatnije je da će mu svakakve neverovatne ideje pasti na pamet nego da će pogoditi o čemu se radi.

5. "Zvučim kao moja majka." Bolje je to ne izgovarati, čak ni u šali. On ne želi da budete kao vaša (ako je iole zreo, ni kao njegova) majka, i ideja da biste to mogle postati jednog dana ga nimalo ne oduševljava.

6. "Vidim te samo kao prijatelja." U velikom broju slučajeva to je laž - zapravo želite da prestane da vas zove. To je kao kad skidate flaster, bolje je skinuti ga brzo i završiti s tim. Može se desiti da muškarac kome kažete da ga vidite kao prijatelja smatra da ipak ima šanse kod vas. I za vas i za njega biće najzdravije ako razmislite kakav odnos zaista želite s njim (prijateljstvo iz sažaljenja obično baš i ne usreći ljude) i iskreno mu to i kažete.

7. "Veličina nije bitna." Malo koji muškarac će poverovati u to. Ako smatra da je manjkav u tom pogledu, pokušaće da vam to nadoknadi na sve moguće i nemoguće načine. Makar vi iskreno mislile da veličina nije bitna, u velikom broju slučajeva najbolje je to pitanje uopšte ne pokretati.

8. "Šta si to obukao?!" Muškarci često nose prvu čistu odeću koja im padne šaka, ili ono što im vi spremite da obuku. Oni ne planiraju šta će da nose nekoliko dana unapred, ali se ipak trude da izgledaju pristojno i da nikog ne obrukaju. Desi se da omanu u tome, ali se trude. Uglavnom nemaju ništa protiv da im stavite do znanja u čemu želite da ih vidite, ukoliko to uradite na lep način.

9. "Da li misliš da je ona lepa?" Ono što nekim ženama izgleda kao dobra riba mnogim muškarcima se neće činiti nimalo posebnim, dok će im se neka koja se njihovoj dragoj ne čini kao lepa žena dopasti. To ne znači da će odmah poželeti da odu s njom u krevet, niti da će o svojoj dragoj imati lošije mišljenje nego dotad. Plus, iole iskusnijem muškarcu će to zvučati kao trik-pitanje ili kao kamčenje komplimenta. Ako želite da vam kaže da ste lepi, pitajte ga da li mu se sviđa kako izgledate (naravno da mu se sviđa, inače ne bi bio s vama).

10. "Da li mi lepše stoji ova ili ova haljina?" Većina muškaraca ne želi da pravi takav izbor, i mnogi od njih će, ako ih pritisnete, da se opredele za ono za šta misle da se vama više dopada. Njemu ste u svakom slučaju lepi, a svakako da ne želi žučnu svađu kad bebisiterka treba da stigne za deset minuta. Umesto toga, želi da izađete i da konačno provede neko vreme samo s vama - šta god vi imali na sebi.

Na vrh  Poruka [Stranica 1/1]

Permissions in this forum:
Ne možete odgovoriti na teme ili komentare u ovom forumu